Muzeul Virtual al Culturii Romilor

Pe 20 februarie, odată cu marcarea a 167 de ani de la Dezrobirea romilor în Țara Românească, o zi care ne amintește de poveștile, de cele mai multe ori nespuse sau necunoscute, ale strămoșilor noștri romi care au trăit în sclavie, ne-am adunat la Casa Oprescu din București, unde a avut loc lansarea primului Muzeu Virtual al Culturii Romilor.

Gazdele eveniementului au fost Centrul Național de Cultură a Romilor Romano-Kher și Asociația Centrul Rromilor Amare Rromentza, iar alături i-am avut pe partenerii de la nivel local, fără de care această inițiativă nu ar fi fost posibilă, și anume: Asociația Comunităților Marginalizate, Botoșani, Asociația Romilor din Făgăraș, Asociația DANROM Făurei, Asociația Agenția de Dezvoltare Comunitară Buzău și Asociatia Romilor Ursari din Dagâța.

Muzeul Virtual al Culturii Romilor poate fi accesat aici: https://romanomuseum.com/

Această lansare este doar un început.

Chiar dacă este virtual, muzeul ne conduce în timpuri îndepărtate pentru a înțelege mai bine trăirile și istoria strămoșilor noștri, dar și pentru a celebra cultura și comunitatea noastră. Cu siguranță acest muzeu reprezintă un pilon în eforturile de conservare a istoriei și elementelor noastre culturale pentru viitoarele generații.

Cu această ocazie dorim să le mulțumim tuturor persoanelor la nivel local, dar și tuturor celor care ne-au fost alături, pentru tot efortul depus în popularizarea și construirea Muzeului Virtual al Culturii Romilor!

Leave a Reply

ro_RORomână