Prezentare Proiect

Proiectul „Putem mai mult împreună” beneficiază de un grant în valoare de 897,454 € oferit de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală.

Obiectivul proiectului este de a sprijini împuternicirea a 2200 de romi de la nivel național, folosind o abordare de „jos în sus” în care cetățenii de etnie romă se află în centru, ei învățând să contribuie activ la rezolvarea problemelor comunității și să facă auzită vocea acestora.

Proiectul este implementat de Fundația Agenția Împreună alături de partenerii săi: Centrul Național de Cultură a Romilor Romano- Kher, Asociația Centrul Rromilor Amare Rromentza, Asociația Comunităților Marginalizate, Botoșani, Asociația Romilor din Făgăraș, Asociația DANROM Făurei, Asociația Agenția de Dezvoltare Comunitară Buzău și Asociatia Romilor Ursari din Dagâța, în perioada 01.01.2021-31.12.2022.

Abordarea acestui proiect este inovativă, schimbând perspectiva socială frecvent utilizată în politicile publice și portretizarea media a grupului într-o perspectivă etnică a romilor ca resursă pentru dezvoltarea României.

Obiectivul general al proiectului propus este: Creșterea incluziunii și abilitării a 2200 de romi din România. Proiectul va îndeplini obiectivul general stabilit prin 3 piloni:

  • Împuternicirea a 20 de comunități de romi din 5 județe (Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău și Iași) prin: facilitare și dezvoltare comunitară;
  • Capacitarea a 75 de experți și lideri romi de la nivel național pentru a crește implicarea acestora la luarea deciziilor care vizează comunitățile de romi și nu numai;
  • Campanii de promovare a culturii și identității romilor adresate atât romilor (pentru a cunoaște mai bine elementele propriei identități și a stimula asumarea acesteia), cât și majorității pentru diminuarea stereotipurilor și a prejudecăților cauzate de necunoașterea grupului romilor.
ro_RORomână