Încheierea acțiunilor comunitare prin „Putem mai mult împreună”

După multe activități și campanii realizate împreună, sesiuni de formare și caravane culturale, ne apropiem cu pași repezi de finalul proiectului nostru, „Putem mai mult împreună”. Cu această ocazie ne dorim să vă vorbim mai pe îndelete despre două activități tare dragi nouă, care ne-au dovedit că mesajul incluziunii și diversității poate fi răspândit în orice context,  mai exact „Cupa prieteniei la fotbal” și campaniile de ecologizare și plantare de pomi fructiferi în cele 20 de comunități din cele 5 județe în care am lucrat alături de partenerii noștri. 

În cadrul „Cupei prieteniei la fotbal” elevii din toate împrejurările au fost uniți de o pasiune și un scop comun. Aceștia au reușit să dea curs discuțiilor de dinaintea  meciurilor despre importanța incluziunii, abilitării tuturor membrilor comunității și promovarea diversității. Elevii au învățat că doar lucrând ca o echipă pot ajunge la rezultatul dorit. Această activitate a avut ca scop creșterea stimei de sine a copiilor prin valorizarea abilităților sportive, precum și cele de a lucra în echipă. Astfel, la finalul acestei activități participanții și-au dat seama că diferențele trebuie prețuite deoarece îi fac mai buni și lucrând împreună pot aduce ceva în plus echipei, clasei sau comunității și să ajute la dezvoltarea acelui colectiv.  

A doua serie de activități despre care vrem să vă vorbim azi sunt campaniile de ecologizare și plantare de pomi fructiferi ce au reprezentat un alt context care a adus elevii împreună pentru un scop comun. În misiunea noastră de a planta 300 de pomi fructiferi am ajuns, prin partenerii noștri, în toate cele 20 de localități unde copiii echipați cu mănuși, unelte și voie bună, s-au implicat direct și au făcut un prim pas spre protejarea mediului înconjurător. Lucrul în echipă și distracția au fost nelipsite pentru elevi. De asemenea, aceștia au participat în discuțiile despre modurile în care se poate colecta selectiv menajul, care sunt pericolele aruncării gunoaielor pe stradă sau în zonele verzi și ce schimbări putem să implementăm la nivelul gospodăriei noastre. 

Astfel de acțiuni comunitare sunt importante deoarece doar prin cooperare fără discriminare putem să asigurăm un viitor sustenabil și prietenos cu mediul. 

Suntem nerăbdători să vedem primele rezultate la nivel de localitate în urma acestor acțiuni, ocazie prin care le mulțumim tuturor celor care au participat precum și partenerilor noștri, fără de care aceste proiecte nu ar fi fost posibile. 

image 1
image 1 1
image 3
image 4
image 5
image 6
image 7
image 8
image 9
image 10
image 11

Leave a Reply

ro_RORomână