Activitati Parentale

Identificarea și Promovarea Modelor Locale de Succes

La nivelul fiecărei școli, s-a organizat un grup de elevi formați din aproximativ 10 persoane, care au identificat persoane resursă la nivel local care să fie modele de urmat pentru ceilalți membri ai comunității.

Această identficare s-a făcut în baza unei metodologii, iar fiecare echipă școlară de identificare a modelelor a identificat minim 4 modele (recomandarea fiind ca minim 2 să fie despre persoane de etnie romă).

Ulterior, fiecare echipă a ales 3 din cele 4 modele identificate la nivelul comunității pentru a construi o poveste pe baza informațiilor deținute. Rolul acestor povești este de a transmite și altor familii, fie ei elevi sau părinți, că fiecare poate ajunge acolo unde își dorește dacă învață sau depune suficient efort.

Update:

Poveștile culese în urma acestei activități au fost integrate într-o broșură, Broșura modelelor de succes, prin intermedul căreia ne-am dorit să inspirăm oamenii mici și mari cu povești adevărate despre cei care ne pot fi prieteni, vecini, colegi sau chiar familie. Te învităm să descoperi poveștile oamenilor de succes din cinci localități ale județului Ilfov: Brănești, Buftea, Pantelimon, Sintești-Vidra, Tunari:

ro_RORomână