Comunitatea tinerilor romi

De mai bine de 23 de ani, Fundația Agenția Împreună lucrează cu gândul că România poate deveni o țară în care să ne simțim, cu toții, acasă!

În acest sens, anul acesta, în parteneriat cu Universitatea din București ne dorim să punem bazele unei comunități pentru tineri romi, studenți în București.

Studenții interesați să fie parte din comunitatea tinerilor romi se pot înscrie prin intermediul următorului formular, disponibil aici: https://forms.gle/j8yYCZoxVPRg66vK9

De ce avem nevoie de o comunitate a tinerilor romi?

Este nevoie să construim un grup de apartenență (etnică) la care tinerii romi să se raporteze și alături de care să împartă pasiuni, visuri sau doar momente care să-i facă să se simtă mai puțin singuri și străini în perioada studenției.

Inițiativa reprezintă un program de pregătire complexă pentru tinerii romi cu scopul de a se dezvolta personal și profesional prin intermediul dezbaterilor, atelierelor de dezvoltare personală, mentoratului, taberelor și a altor activități (non)formale, în funcție de nevoile acestora.

Ce facem

Timp de cinci luni (martie-iulie 2023) organizăm comunitatea tinerilor romi în București prin:

  • 4 tabere gratuite pentru cunoaștere, dezvoltare personală, definire identitară, promovarea diversității și multe altele (în București și în afara Municipiului);
  • 5 dezbateri cu voci puternice din domeniile în care studenții romi activează, care pot fi surse de inspirație sau modele de succes pentru tineri;
  • întâlniri bilunare despre mentorat în care simțim că aparținem și împărtășim experiențe elevilor dornici să învețe.

Așteptăm aici înscrierile studenților romi în București până la data de 05 martie 2023: https://forms.gle/j8yYCZoxVPRg66vK9

Pentru orice detalii/nelămuriri puteți apela la georgiana.ionita@agentiaimpreuna.ro sau 021 210 05 39/0729 033 937.

Activitatea are loc în cadrul proiectului „Advocacy pentru un învățământ universitar incluziv”, susținut de Active Citizens Fund România și finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este reducerea decalajelor educaționale dintre romi și populația majoritară la nivelul învățământului universitar din România.

Acest conținut nu reprezintă în mod necesar poziția oficiala a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați eeagrants.org sau activecitizensfund.ro.

Leave a Reply