Conferință de încheiere

Pe 31 august a avut loc conferința de încheiere a proiectului „Capacitarea și Abilitarea Romilor prin Lobby și Acțiune”. La final de drum, plecăm cu gândul că am reușit să dăm voce grupurilor vulnerabile din 12 comunități rurale interetnice din județele Brăila, Călărași și Constanța.

Împreună cu Organizația Sastipen și Organizația ACEDO, partenerii noștri, pe parcursul acestor luni, ne-am axat pe:

1️⃣. Crearea și mobilizarea a 12 grupuri interetnice de reprezentare și acțiune la nivelul a 12 comunități rurale pe o perioadă de 18 luni.

2️⃣. Creșterea implicării la viața comunității a 660 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile (romi și neromi) din 12 comunități rurale interetnice pe o perioadă de 18 luni.

3️⃣. Îmbunătățirea procedurilor de transparență și guvernanță la nivelul a 3 organizații rome pe o perioadă de 13 luni (Obiectiv de dezvoltare organizațională).

Pe scurt, luni pline în care am discutat despre incluziunea romilor, identitate și reprezentare, despre nevoile comunității, cum pot fi acestea prioritizate de către ei, despre planuri de acțiune locală susținute în fața autorităților publice locale, cum pot lua ei parte la dezvoltarea comunității, la dezvoltarea relațiilor cu autoritățile locale și județene și, mai ales, lucrul… #împreună.

Leave a Reply

ro_RORomână