Înființarea grupurilor de inițiativă locală

Fiecare din cei 3 parteneri a angajat câte un facilitator local responsabil de județul aferent: Calărași, Brăila și Constanța. Activităţile din prima parte a procesului de facilitare comunitară constau în acţiuni de pregătire a intervenţiei, sarcinile facilitatorilor fiind cunoaşterea comunităţilor şi analiza stadiului iniţial în care se află acestea la începutul procesului, iar obiectivul urmărit: susţinerea comunităţilor de romi în procesul de auto-organizare prin identificarea şi prioritizarea propriilor nevoi.

Intrarea în comunitate este una dintre cele mai importante faze ale procesului, etapă în care facilitatorul cunoaşte comunitatea, contactează factorii interesaţi, efectuează prima vizită din uşă în uşă.

Grupurile de inițiatiavă locală (GIL) au fost înființate.

Descoperă în video-ul de mai jos rolul pe care îl au grupurile de initiațivă 𝗶̂𝗻𝗳𝗶𝗶𝗻𝘁̦𝗮𝘁𝗲 în cele 12 comunități implicate în proiect 👇🏼



Au avut loc primele întâlniri ale GIL în cadrul cărora facilitatorii urmăresc transferul de cunoştinţe către membrii săi, urmând ca aceştia să preia în timp rolul facilitatorului. La acest moment, a început procesul de colectarea a datelor necesare pentru analiza comunităţii. Suntem în proces de identificare și prioritizare a nevoilor comunităților.

📋 Chestionarul pe baza căruia se face analiza este aplicat de facilitatorul comunitar și membrii grupurilor de inițiativă locale.

Instrumentele elaborate vor fi: profilul comunităţii, analiza SWOT, inventarul problemelor.

Toate acestea vor fi realizate de către facilitator sprijinit de membrii activi ai GIL prin efectuarea de interviuri, colectarea de date administrative de la instituţiile locale, discuţii individuale și de grup cu membrii comunităţii şi factorii interesaţi.

ro_RORomână