Terni Godi: Despre puterea de a visa

2015

Scopul proiectului

Continuarea parcursului educațional al elevilor prin promovarea educației ca modalitate de reușită în rândul copiilor și al părinților romi din România.

Obiective specifice

  • Dezvoltarea încrederii în forţele proprii pentru 700 de elevi şi părinţi romi din 10 localităţi cu un număr semnificativ de romi (Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Bucureşti) pe parcursul a 12 luni astfel încât elevii să-şi continue parcursul educaţional;
  • Dezvoltarea organizaționala a Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară ”Împreună” pe parcursul a 12 luni care să țină cont de provocările de dezvoltare a romilor stabilite pentru perioada 2014- 2020.

Rezultate

  • 10 comunități beneficiare cu un numar semnificativ de romi din județele București, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova
  • 10 tineri selectați și instruiți în metodele de livrare a activităților interactive;
  • 10 comunități în care s-a promovat educația; Promovarea proiectului;
  • 2 ședințe ale Corpului Directiv în vederea asigurării funcționării la parametrii normali ai Fundației, precum si actualizarea strategiilor Departamentelor existente în cadrul Fundației;

Activități

1. Activităţi de mentorat

• 10 tineri implicaţi care organizează activităţi de mentorat cu aproximativ 200 de elevi de clasele V-VIII. Am dezvoltat încrederea în forţele proprii pentru 700 de elevi şi părinţi romi din 10 localităţi cu un număr semnificativ de romi (Buzău, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Bucureşti) pe parcursul a 12 luni astfel încât elevii să-şi continue parcursul educaţional.

2. Spectacole pentru părinți

• Pentru părinţi am organizat spectacole de muzică lăutărească în care taraful condus de Marian Mexicanu a prezentat CD-ul „Copilul copil rămâne”. De asemenea, am proiectat şi filmul documentar „Povestea lui Ilie”.

3. Amenajări și construcții

• Acţiunea comunitară din Băleni. Aici a fost construit un parc de joacă la intersecţia dintre comunitatea de romi, cea de sârbi şi cea de români. Tinerii au considerat că pot arăta întregii comunităţi despre cât de important este ca oamenii să îşi fie alături şi să se sprijine, indiferent de etnie, religie sau alte motive. Iar cel mai bun exemplu a fost acela al copiilor. Membrii comunităţii au fost atât de impresionaţi de reuşita tinerilor, astfel încât au decis să construiască un foişor lângă parc, pentru ca părinţii să fie alături de copii. Am amenajat 3 locuri de joacă amenajate, 1 teren de fotbal si am aplasat bănci în staţiile de autobuz într-una dintre comunităţi. Am creat 7 colţuri ale diversităţii amenajate în şcoli cu un număr semnificativ de elevi romi si am distribuit rechizite pentru 80 de elevi cu o situaţie materială precară.

4. Distribuire materiale școli

• Am distribuit 800 de volume în şcolile din comunităţi, precum şi noi materiale didactice care vor susţine activităţile desfăşurate de cadrele didactice împreună cu elevii.

Rolul Agenției Împreună Solicitant

Coordonator Delia Stan

Finanţator Proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România

Suma acordată 70.000 euro

Durată 12 luni

ro_RORomână