Raport de consultare al elevilor: Provocări, atitudini și valori legate de școală

În luna august, anticipând noul început de an școlar, Agenția „Împreună” a lansat un chestionar online de consultare al elevilor din clasele V-XII din dorința de a afla mai bine ce își doresc elevii de la școala lor, care sunt problemele cu care se confruntă și ce ar putea fi făcut ca școala să fie un mediu mai prietenos pentru toți elevii. Chestionarul a fost completat de 895 de elevi din toată țara.

Vă prezentăm câteva din principalele rezultate ale studiului:

  • Bullying-ul încă reprezintă o problemă pentru 1 din 3 elevi;
  • Un sfert dintre respondenți au fost martori la cazuri de discriminare în școala lor;
  • Cei mai mulți elevi cunosc în școala lor un elev care este de etnie romă, de altă religie decât a lui, sau cu dizabilități/CES. Peste 44% dintre respondenți cunosc un elev aparținând comunității LGBT, iar 1 din 3 știu un elev de altă naționalitate;
  • Elevii își doresc să învețe mai multe despre drepturile angajatului la locul de muncă, despre educație sexuală, educație de mediu și educație civică.

Te invităm să citești întreg raportul mai jos:

Această inițiativă face parte din proiectul „Împreună pentru o societate diversă”, implementat de Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună” cu sprijinul Cantonului Basel-Stadt, Elveția. Proiectul își propune îmbunătățirea educației incluzive de calitate în școli din București – Ilfov, dezvoltarea capacității studenților romi, și schimbarea discursului despre minoritatea romă din România.

Publicat de:

agentiaimpreuna

November 15, 2023

en_USEnglish